Порошенко висловився щодо єдиної помісної церкви

Порошенко висловився щодо єдиної помісної церкви

Відео
Укрінформ
Президент Петро Порошенко наголосив на важливості створення єдиної помісної православної церкви.

Про це він заявив під час зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій у суботу, передає прес-служба Глави держави. 

«Очевидно, що в сьогоднішній ситуації багатьом віруючим важко погодитись із існуючим роз'єднанням українського православ'я. Звичайно, що я кардинально не допускаю, щоб держава втручалася – і я цього не допущу - у міжцерковні взаємини. Це справа віруючих та церков. Але й ігнорувати волю народу теж не гоже, так само як неприпустимо допустити втручання в ці процеси іншої держави», - підкреслив Президент.

Він висловив готовність допомогти реалізувати ті рішення, які запропонують самі предстоятелі Українських церков.

Порошенко підкреслив, що соціологічні опитування показують, що дедалі більша кількість православних громадян України хочуть мати «церкву, євхаристійно й молитовно поєднану і дуже важливо - адміністративно незалежну від інших держав».

За його словами, для української держави незмінною залишається повага до свободи совісті та релігійних почуттів громадян. «Переконаний, що релігійний мир і взаємна повага, державно-церковне партнерство є вагомим здобутком нашої держави, і Україна характеризується церковним миром та злагодою з часів незалежності. І це наше надбання ми маємо берегти та розвивати», - зазначив Порошенко, додавши, що в цьому є вагомою частка зусиль Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, якій цьогоріч виповнюється 20 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-