На Харківщині 10 підрозділів пожежників гасили гараж із 10 тоннами бензину

На Харківщині 10 підрозділів пожежників гасили гараж із 10 тоннами бензину

Укрінформ
Уночі десять підрозділів пожежників гасили пожежу в гаражі в Деркачах Харківської області, де в пластикових ємностях зберігалося 10 т бензину.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів помічник начальника Головного управління держслужби з НС в Харківській області полковник Ігор Лупандін.

"Повідомлення про велику пожежу в будівлі гаражного типу по вулиці Сумський шлях (Петровського) в Деркачах Харківської області надійшло напередодні близько 18:00. На місце події виїхали 10 пожежно-рятувальних підрозділів на автоцистернах. Полум'я охопило весь гараж площею 35 кв. м. Усередині гаража знаходилися пластикові ємності з бензином - всього близько 10 т. Оскільки стався витік і розлив рідини, що горіла, за межі гаража, загальна площа пожежі склала 100 кв. м. У результаті горіння цієї рідини утворилася дуже висока температура, яка зруйнувала залізобетонне перекриття будівлі", - зазначив Лупандін.

За його словами, на відстані декількох метрів від гаража, що горів, знаходився житловий будинок.

"Від будівлі, що горіла, будинок був відокремлений парканом, який обмежив площу розтікання палаючої рідини. Рятувальники негайно вжили заходів щодо захисту житла", - додав Лупандін.

За його словами, у ліквідації вогню брали участь 55 рятувальників.

"Після проведення пінної атаки пожежу вдалося локалізувати, а близько опівночі - загасити. Жертв і постраждалих немає", - підкреслив Лупандін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-