Розвідник, підозрюваний у державній зраді, на час слідства сидітиме у в'язниці

Розвідник, підозрюваний у державній зраді, на час слідства сидітиме у в'язниці

Укрінформ
Співробітник Служби зовнішньої розвідки України, якого за підготовку до державної зради було затримано на кордоні з Кримом, перебуватиме від вартою на час проведення слідства.

Таке рішення ухвалив Апеляційний суд Миколаївської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Співробітнику Служби зовнішньої розвідки України було висунуто підозру у державній зраді і ухвалою Центрального районного суду м. Миколаєва обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Проте обвинувачуваний подав апеляцію на це рішення, бо вважає себе не винним. Колегія Апеляційного суду у кримінальних справах постановила, що ухвала слідчого судді про обрання вказаній особі запобіжного заходу є законною  і об’єктивною, а тому залишається без змін», - йдеться у рішенні суду.

Слідчий суддя врахував, що вчинене підозрюваним правопорушення належить до категорії особливо тяжких злочинів. Йому загрожує покарання від 12 до 15 років позбавлення волі. Крім того, чоловік, працюючи у Службі зовнішньої розвідки України, має достатні навички для перешкоджання та протидії діяльності правоохоронних органів і періодично мешкає на тимчасово окупованій території АР Крим.

Нагадаємо, що у ніч з 6 на 7 квітня цього року співробітники СБУ затримали вказану особу на території пункту прикордонного контролю КПВВ «Каланчак» при виїзді з України до тимчасово окупованого Криму.

У ході обшуку його автомобіля виявлено та вилучено носій інформації, в якому містились в електронному вигляді документи Служби зовнішньої розвідки України, які мають гриф секретності «цілком таємно», «таємно».

Фото: kherson.net.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-