Поліція перекрила наркотрафік через Запоріжжя

Поліція перекрила наркотрафік через Запоріжжя

Фото
Укрінформ
Масштабну спецоперацію провели правоохоронці в Нікополі та Марганці на Дніпропетровщині, в результаті якої затримали організатора злочинного угруповання, яке контролювало наркотрафік з Дніпропетровщини до Запоріжжя.

Про це повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області.

«До заходу було залучено близько 80 поліцейських із числа слідчих, оперативників, бійців спецпідрозділу швидкого реагування та хіміків-експертів. У результаті було затримано близько десяти осіб та організатора злочинного угруповання, яке протягом останніх восьми років очолював місцевий криміналітет у містах Нікополі, Марганці, Орджонікідзе та контролював ринок наркотиків у тій самій місцевості і канали постачання заборонених речовин до Запоріжжя», - йдеться в повідомленні.

Поліцейські провели серію обшуків, під час яких вилучили наркотичні речовини від метамфетаміну і опію до посівів коноплі і таблеток «димедролу».

Серед заборонених предметів у поплічників організатора кримінального угруповання незаконно зберігалося більше сотні бойових набоїв до стрілецької зброї, 5 гранат із запалами та вибухівка, холодна і вогнепальна зброя.

Крім того, у членів злочинного угруповання вилучено грошові кошти у сумі більше 700 тисяч гривень, долари США, російські рублі та оргтехніку – численні мобільні телефони, системні блоки до комп’ютерів, планшети, ноутбуки.

Усе вилучене тим чи іншим чином використовувалося для масштабного розповсюдження наркотичних речовин та координації злочинної діяльності угруповання.

Наразі усі заборонені речовини та боєприпаси направлено на експертизу.

Проводиться перевірка причетності членів  угруповання до тяжких та особливо тяжких злочинів, скоєних протягом останніх п’яти років у південному регіоні Дніпропетровської області.

Поліцейські запевняють, що є всі підстави підозрювати його учасників у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, занятті рекетом, викраденні людей, залякуванні шляхом підпалу будинків та автівок, а також у вбивствах.

Доводиться причетність головного фігуранта до ряду тяжких злочинів вчинених на грунті перерозподілу сфер впливу.

Також оперативники затримали ще 2-х учасників кримінального угруповання. В ході обшуку помешкання та автомобіля одного, поліцейські вилучили партію метамфетаміну та близько десяти набоїв до снайперської гвинтівки Драгунова, а також грошові кошти у сумі 80 тисяч гривень, отримані від реалізації психотропних речовин.

Відкрито кримінальні провадження за статтями 263 та 307 Кримінального кодексу України, відповідно до яких наркозбувачам може загрожувати до 12 років в'язниці.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-