З енергоблоків ЧАЕС повністю прибрали ядерне паливо

З енергоблоків ЧАЕС повністю прибрали ядерне паливо

Укрінформ
Блоки Чорнобильської АЕС повністю звільнені від ядерного палива.

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, виступаючи на Міжнародному форумі "Уроки Чорнобиля - для ядерної безпеки світу", повідомляє прес-служба Мінекології.

"Блоки ЧАЕС повністю звільнені від ядерного палива та приведені до стану, який несе значно менше ризиків", - зазначив Семерак.

За його словами, напередодні було завершено роботи з вилучення з другого блоку ЧАЕС відпрацьованого ядерного палива. "Наразі це паливо знаходиться в спецпеналах і найближчим часом буде переміщене до тимчасового сховища", - сказав міністр.

Семерак додав: Україна готова до продовження робіт із ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, які пов'язані з будівництвом об'єкта "Укриття", зняттям з експлуатації 1, 2, 3 блоків ЧАЕС та реабілітацією зони відчуження.

"У першу чергу, необхідно усунути самі джерела ризику - зруйноване ядерне паливо та паливомісткі матеріали. Ці роботи є найважчою та ресурсномісткою проблемою, і без допомоги міжнародного співтовариства вирішити її практично неможливо", - заявив міністр екології.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-