При Мінінформі створили Студентську раду

При Мінінформі створили Студентську раду

Фото
Укрінформ
При Міністерстві інформаційної політики створено Студентську раду - дорадчий орган, до складу якого увійшли 12 студентів спеціальності «Міжнародна інформація» Інституту міжнародних відносин КНУ імені Т.Шевченка. 

Про це повідомляє офіційний сайт Мінінформу.

Під час зустрічі з міністром інформації Юрієм Стецем студенти обговорили пріоритетні напрямки роботи Студради. Міністр передав на розгляд та обговорення студентам проект Концепції популяризації України у світі та просування інтересів України у світовому інформаційному просторі.

«Одним зі стратегічних напрямків роботи МІП на 2016 рік є напрацювання документа, який стане дорожньою картою, спрямованою на формування та просування позитивного образу нашої держави та захист її політичних, економічних, соціально-культурних інтересів, зміцнення її національної безпеки і відновлення територіальної цілісності. Тому цей проект Концепції я передаю вам та сподіваюся, що ви, як молоді спеціалісти сфери, внесете слушні пропозиції, свіжий погляд. Бо саме ви - наступне покоління, і вам далі жити і будувати цю країну», - сказав зазначив Стець.

У свою чергу заступник міністра Артем Біденко наголосив на необхідності налагодження співпраці з міжнародними організаціями: «Студенти виступатимуть ініціаторами співпраці з такими ж молодіжними організаціями в інформаційній сфері країн Європи. Це буде обмін інформацією через активну молодь, що дасть свої результати вже дуже скоро».

Студенти проходили стажування у відомстві та за певний період часу зібрали інформаційну карту з подібних відомств у країнах Європи, які відповідають за сферу інформаційної політики. Така карта вийде невдовзі в широкий доступ.

Основними завданнями, що їх ставлять перед собою студенти, є надання рекомендацій та проведення фахових консультацій з питань формування державної інформаційної політики України, забезпечення незалежного інформаційного простору і налагодження комунікації між міністерством та громадянським суспільством, а також розвиток міжнародних відносин.

Студрада є відкритим органом, куди можуть долучитися студенти інших вишів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-