Уряд готує новий закон про фінансування ПТУ

Уряд готує новий закон про фінансування ПТУ

Укрінформ
Кабінет Міністрів розробляє новий законопроект щодо фінансування професійно-технічної освіти і наступного пленарного тижня документ буде внесено до парламенту.

Про це у п’ятницю під час виступу з трибуни Верховної Ради заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нагальне завдання - врегулювання проблеми професійно-технічних навчальних закладів. У нас є підхід, який ми пропонуємо Міністерству фінансів, і ми вийдемо до Верховної Ради з новим законом на цю тему на наступному пленарному тижні", - сказала Гриневич.

Так, за її словами, зараз всі проблеми зПТУ "гасять фактично вручну", тому уряд планує розробити системний підхід їх розв'язання.

Міністр наголосила, що це питання повинно бути вирішене до 1 вересня шляхом внесення змін до Бюджетного кодексу.

"Тут для нас надзвичайно важливе питання - це питання внесення змін до Бюджетного кодексу. Ідея полягає в тому, що субвенція на здобуття загальної середньої освіти та часткова субвенція на професійну підготовку від держави на гостродефіцитні спеціальності й спеціальності національного значення, коли в якомусь училищі готуються фахівці для кількох областей чи всієї України, а з місцевого бюджету кошти на професійну підготовку тільки на ті професії, які використовуються для комунального господарства, для обслуговування місцевої інфраструктури", - пояснила Гриневич.

Вона підкреслила, що говорячи про місцеві бюджети, має на увазі бюджети обласних міст і обласні бюджети.

"Ми не розглядаємо можливостей міст обласного значення, які є маленькими і не можуть утримувати професійно-технічні навчальні заклади", - запевнила міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-