Правоохоронці впіймали еск-заступника командира роти «Беркуту»

Правоохоронці впіймали еск-заступника командира роти «Беркуту»

Укрінформ
Управлінням спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України затримано колишнього заступника командира роти столичного спецпідрозділу міліції «Беркут», який розшукувався за перевищення влади та незаконне затримання активістів громадського руху «Євромайдан» в ніч з 22 на 23 січня 2014 року на Кріпосному провулку у місті Києві.

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Так, 21.04.2016 слідчими управління затримано колишнього заступника командира роти столичного спецпідрозділу міліції «Беркут», який розшукувався за перевищення влади та незаконне затримання за попередньою змовою з іншими працівниками ПМОП «Беркут» активістів громадського руху «Євромайдан» в ніч з 22 на 23 січня 2014 року на Кріпосному провулку у місті Києві, що супроводжувалося застосуванням до них насильства та пошкодженням їх мікроавтобуса", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, затриманому інкримінується організація службових підроблень рапортів та надання завідомо неправдивих показань підлеглими йому співробітниками, поєднаних з обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Затриманому оголошено підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 384, ч. 2 ст. 384 КК України і до суду внесено клопотання про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває. Збираються докази для притягнення до кримінальної відповідальності інших співучасників вчинення указаних злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-