Школи Києво-Святошинського району не зможуть прийняти всіх учнів - депутат

Школи Києво-Святошинського району не зможуть прийняти всіх учнів - депутат

Укрінформ
У зв’язку зі значною забудовою прилеглих до Києва міст, зокрема: Вишневе, Васильків, Боярка, Ірпінь, виникла нагальна проблема переповнення шкіл та дитячих садочків.

«Сьогодні батьки стикаються зі складною проблемою влаштування дітей до навчальних закладів, оскільки існуюча інфраструктура міст не була розрахована на сучасну кількість населення» - повідомив на своїй сторінці у facebook депутат Київської обласної ради В’ячеслав Соболєв.

Наприклад, у Вишневому, майбутнім городянам забудовники повідомляють про чотири повноцінні школи у місті. Однак, ці школи не розраховані на існуюче населення міста, а нових шкіл державою там не збудовано, приватні ж не можуть прийняти таку велику кількість учнів.

Раніше, жителі Вишневого зверталися до екс-прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з проханням доручити Мінфіну передбачити в проекті Закону про Державний бюджет України на 2016 рік виділення цільової державної субвенції на завершення будівництва ІІ черги загальноосвітньої середньої школи №1 по вул. Червоноармійська, 9 в. Зі слів городян, на місці комфортабельної школи на 720 місць знаходиться порожній будівельний майданчик з бродячими собаками.

За стверджує Соболєв, він неодноразово звертався до Департаменту капітального будівництва та інвестиційного розвитку Київської обласної державної адміністрації з вимогою завершити будівництво та реконструкцію Вишнівської загальноосвітньої школи № 1, проте, через складні бюрократичні процедури, вирішення цих питань затягується.

Депутат обіцяє ініціювати вимогу від забудовників відкривати нові школи та дитячі садочки.

«Я вважаю, що єдиним вирішенням проблеми переповнення шкіл та дитячих садочків є розширення існуючих та будівництво нових закладів з обов’язковим залученням до цього місцевих забудовників», - заявив В’ячеслав Соболєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-