Справу мера Вишгорода передадуть НАБУ

Справу мера Вишгорода передадуть НАБУ

Укрінформ
Прокуратура Київської області передасть кримінальне провадження відносно мера Вишгорода Олексія Момота на розслідування до Національного антикорупційного бюро.

Про це під час засідання підкомітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення запобігання і протидії корупції повідомив заступник прокурора Київської області Ярослав Бендик.

"Найближчим часом, після проведення першочергових слідчих дій, ми звертатимемося до Генпрокуратури, щоб передати це провадження до НАБУ", - сказав він.

Бендик додав, що на момент надходження до прокуратури скарги від компанії-забудовника не було достеменно відомо, що сума неправомірної вигоди сягатиме 650 тис. грн, що автоматично робить справу підслідною НАБУ.

Як повідомляв Укрінформ, 14 квітня співробітники СБУ і прокуратури Київської області затримали мера Вишгорода Олексія Момота, який вимагав хабар в 1 млн євро. Також були затримані його соратники. За інформацією правоохоронців, мер вимагав гроші з підприємців за продовження договору оренди землі і відсутність "проблем" під час будівництва житлового комплексу. 17 квітня Печерський районний суд Києва обрав Момоту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці з можливістю внесення застави. 19 квітня  Момот вийшов із Лук’янівського СІЗО під заставу в 5 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-