Міноборони готує військовим покращені пайки

Міноборони готує військовим покращені пайки

Укрінформ
Міністерство оборони вже за чотири місяці розпочне випробовувати у військах нові харчові комплекти для військовослужбовців.

Про це сказав голова Підкомітету реформ системи логістичного забезпечення та державних закупівель, заступник міністра оборони, генерал-лейтенант Ігор Павловський під час брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що три-чотири місяці - і ми почнемо проводити вже безпосередньо випробовування харчових комплектів у військах", - сказав Павловський.

Він зауважив, що наразі в Міноборони вивчають документи, необхідні для поліпшення харчування, та зауважив, що зміни у харчуванні будуть кардинальними.

"Сьогодні триває вивчення документів, Урядом було підписано відповідний документ про експеримент, фінансово-економічне обгрунтування, так як експеримент триває. За результатами буде видано наказ міністра оборони України з дорученнями про впровадження нової постанови Кабінету міністрів України... Буде затверджено каталог про різноманітність харчування. Друге питання - це польове харчування та харчування в ході ведення бойових дій та участі в АТО. Буде введена і зараз проходить випробовування в центрі забезпечення зимова структуризація пайків з наявністю там перших, других та гарячих страв і питання покращення індивідуального пайка", - зауважив Павловський, додавши, що проект постанови Кабміну щодо харчування буде опрацьовуватися 1,5 місяці.  

Він також пояснив, чому розпочався експеримент зі зміни харчування військовослужбовців.

"Як ви знаєте, зараз триває експеримент продовольчого забезпечення Збройних сил України для розроблення ефективної системи продовольчого забезпечення. Харчування повинне надаватися в оновлений термін, необхідну кількість разів, бути різноманітним, корисним, поживним", - пояснив Павловський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-