Директора театру, що попався на хабарі, випустили під підписку

Директора театру, що попався на хабарі, випустили під підписку

Укрінформ
Суд відпустив директора Закарпатського драмтеатру без застави на підписку про невиїзд, а також дозволив приступити до виконання службових обов'язків в театрі.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив художній керівник Закарпатського облмуздрамтеатру Василь Шершун.

«Прокуратура вимагала як запобіжний захід для директора Василя Марюхнича тримання під вартою в СІЗО, але оскільки в ході суду було виявлено, що він не матиме впливу на пана Журавльова, який затримав його 18 квітня, а також, взявши до уваги те, що 2 тисячі гривень – не надто велика сума, суд приняв рішення випустити пана Марюхнича без застави на підписку про невиїзд. Також він має перебувати вдома з 22 години вечора до 6 ранку», - прокоментував ситуацію Шершун.

Щодо обставин затримання директора на хабарі в 2 тисячі гривень Шершун сказав, що «гроші мали піти технічному персоналу театру, який мав обслуговувати захід для учасників АТО. Мав бути концерт та фуршет. Для того, аби захід пройшов належним чином, зал мусять підготовити. Там треба виставити світло, звук, прибрати, зустріти глядачів, розсадити. Усе це мають зробити працівники театру в свій позаробочий час – адже вони отримують зарплату за обслуговування залу тільки для вистав театру. А для заходів, які проходять поза  програмою, вони не зобов’язані це робити. Кожному треба заплатити 20-50 гривень. Загальна кількість працівників – 22 особи. Тобто, ці гроші директор брав саме з цією метою – заплатити технічним працівникам за обслуговування залу під час заходу для учасників АТО».

Наразі у справі із затриманням на хабарі директора Закарпатського облмуздрамтеатру триває досудове розслідування. Суд має відбутися через два місяці в Ужгороді.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок військова прокуратура спільно з представниками УСБУ на Закарпатті затримала на хабарі в 2 тисячі гривень директора Закарпатського облмуздрамтеатру Василя Марюхнича. Грошову винагороду він начебто вимагав за аренду залу для культурного заходу для учасників АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-