Бурштинові війни: на Рівненщину ввели Нацгвардію - ЗМІ

Бурштинові війни: на Рівненщину ввели Нацгвардію - ЗМІ

Укрінформ
На територію Рівненської області з метою нормалізації ситуації з незаконним видобутком бурштину ввели підрозділ Нацгвардії.

Про це повідомляє "112 Україна".

"За інформацією правоохоронців, бійці Нацгвардії боротимуться проти незаконного видобутку бурштину спільно з полком спеціального призначення "Дніпро-1", які вже більш як тиждень знаходиться у Рівненській області", - заявив журналіст телеканалу.

Нагадаємо, 30 березня в урочищі Смітник, біля селища Клесів Рівненської обл., відбулося масове зіткнення між поліцейськими і видобувачами бурштину. Поліцейські, намагаючись заблокувати незаконний видобуток бурштину, натрапили на опір майже тисячі людей, одягнених у камуфляж і балаклави. Заблокувавши дорогу поваленими деревами, зловмисники почали кидати каміння, стріляти в бік правоохоронців. Поліцейські були змушені застосувати спецзасоби, у тому числі бронетехніку.

Як повідомлялося, у Рівненській області СБУ підозрює одного зі своїх співробітників, а також працівника Державної прикордонної служби в "кришуванні" незаконного видобутку бурштину на території регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-