Дітям Донбасу дозволили складати тільки вступні іспити у виші

Дітям Донбасу дозволили складати тільки вступні іспити у виші

Укрінформ
Верховна Рада забезпечила права на здобуття освіти осіб, місцем проживання яких є територія АТО.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідний закон №4350 підтримали 264 нардепи.

Основною метою закону є внесення змін до законодавства, що стосуватимуться створення державою додаткових можливостей щодо прийому на навчання до вищих навчальних закладів, проходження державної підсумкової атестації та отримання документа державного зразка про повну загальну середню освіту для осіб, місце проживання яких є територія проведення антитерористичної операції (на період її проведення).

Цим законом надається можливість вищезазначеним особам вступати до вищих навчальних закладів, які було евакуйовані із зони проведення антитерористичної операції та тимчасово окупованої території, а також тих вищих навчальних закладів, які розташовані на території Луганської та Донецької областях, де здійснюють свої повноваження обласні військово-цивільні адміністрації, за умови складання лише вступних іспитів на конкурсній основі.

"Прийняття цього законопроекту дасть змогу зберегти принципи рівності та доступності української освіти. Мова йде не про надання привілеїв, а про забезпечення можливості жителям Донецької та Луганської областей права на українську освіту", - сказав автор законопроекту нардеп Віталій Курило.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-