Крупні компаній пообіцяли 10 тисяч нових робочих місць для української молоді

Крупні компаній пообіцяли 10 тисяч нових робочих місць для української молоді

Укрінформ
У Міністерстві молоді та спорту України представники провідних компаній-роботодавців та Центр "Розвиток корпоративної соціальної відповідальності" підписали Пакт заради молоді 2020.

Про це інформує Урядовий портал.

"Топ-менеджери компаній Nestle в Україні, Syngenta в Україні, Ernst&Young, Байєр в Україні, ПАТ "Укртелеком", ДТЕК, Платинум Банк, Кока-Кола в Україні, KPMG - підписанти Пакту - зобов’язуються сприяти створенню мінімум 100 партнерств між бізнесом та освітнім сектором і забезпечити 10 000 місць для стажування та першої роботи молоді до 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов привітав учасників цієї ініціативи: "Наразі ми стикаємося з новими викликами, в тому числі у питанні працевлаштування молоді. Ці питання можуть бути вирішені лише шляхом запровадження сучасних, європейських механізмів та підходів по роботі з молоддю та консолідованими зусиллями держави, громадськості та бізнесу. Дякую компаніям, що виявили готовість підписати цей документ. Переконаний, що від такої співпраці Міністерства молоді та спорту, громадськості та бізнесу  виграють всі молоді люди, які матимуть можливість долучитись до діяльності великих та успішних компаній. У свою чергу бізнес-структури залучать до своєї роботи дуже енергійну, талановиту та перспективну українську молодь. Інвестиції в молодь - це найкращі інвестиції".

"Ця ініціатива допоможе запропонувати молодим українцям можливість розвивати свої знання та здібності задля власного професійного майбутнього та майбутнього нашої держави. Я дуже вдячна компаніям, які погодилися стати першими підписантами Пакту. Хотіла би подякувати Міністерству молоді та спорту за те, що ви одразу відгукнулися на цю ініціативу та взяли активну участь в розробці цього Пакту", - зазначила Марина Саприкіна, директор Центру "Розвиток корпоративної соціальної відповідальності".

"Сьогодні ми підписуємо документ. Який об’єднує українські компанії заради майбутнього нашого молодого покоління. Це чудова ініціатива, в контексті якої ми забезпечуємо робочі місця та навчальні тренінги для молодих людей на базі програм, що вже існують в нашій компанії", - додав Ансгар Борнеманн, директор компанії Nestle в Україні та Молдові.

Український Пакт заради молоді-2020 – це продовження загально європейської ініціативи. У Брюсселі 17 листопада 2015 року бізнес-лідери підписали Європейський Пакт заради молоді – документ, що має на меті побороти проблему безробіття європейської молоді, виконуючи поставлені цілі: 100 000 нових місць стажування та роботи для молоді, 10 000 партнерств бізнесу та освітніх закладів, Національні плани дій у кожній країні ЄС. Дана ініціатива має підтримку Європейського Парламенту, Європейської Комісії, Європейської ради та Короля Бельгії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-