Київ збільшив фінансування шкільного харчування

Київ збільшив фінансування шкільного харчування

Укрінформ
Київська міська влада збільшила вартість шкільного харчування у порівнянні з минулим роком майже на 40% – з 8 до 12 гривень за порцію гарячого сніданку.

Про це заявила заступник голови КМДА Ганна Старостенко під час перевірки якості гарячих сніданків у школі №90 Печерського району, повідомляє прес-служба КМДА.

"За нашими підрахунками, середня вартість якісного шкільного харчування має бути не менше 12 гривень. З початку цього року ми віднайшли кошти, щоб збільшити вартість гарячого сніданку з 8 до 12 гривень. Водночас, виділяючи додаткові кошти, місто має бути впевненим, що вони використовуються ефективно", - наголосила Старостенко.

Зокрема, за її словами, під час перевірки у школі №90 було виявлено досить бідний раціон харчування.

"Після перегляду меню на два тижні виявилося, що у раціоні учнів взагалі відсутня риба, дуже рідко бувають овочі та фрукти. У міста на сьогодні є кошти на якісне і повноцінне харчування для школярів, а отже, районні адміністрації мають забезпечити різноманітний раціон та не лише корисну, а й смачну їжу для дітей", - зазначила вона.

Заступник голови КМДА також додала, що минулого тижня рішенням Київради було виділено додатково 35 мільйонів гривень, щоб усі райони столиці могли ще раз перерахувати вартість харчування, провести додаткові тендерні процедури та розробити повноцінний раціон.

Загалом цьогоріч на харчування дітей у школах та дитячих садочках було виділено 330 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-