У Генштабі спростували нестачу дизпалива. Кажуть, що й запаси є

У Генштабі спростували нестачу дизпалива. Кажуть, що й запаси є

Ексклюзив
Укрінформ
Запасів дизельного палива в Збройних силах України вистачить на тижні.

Про це заявив у коментарі кореспонденту Укрінформу начальник прес-служби Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов.

"Запаси дизельного палива є. Так, зараз потрібно проводити тендерні процедури. Але твердження про те, що запасів на три дні залишилося, не відповідає дійсності. Самими закупівлями займається Міністерство оборони, а Збройні сили відправляють відповідні заявки з потребою. Але обсяг наших запасів, хочу ще раз підкреслити, вимірюється тижнями", - заявив Селезньов, коментуючи повідомлення українських ЗМІ про те, що в ЗСУ у середу може закінчитися дизпаливо.

Речник Генштабу також зазначив, що ані начальник Тилу ЗСУ, ані його підлеглі не спілкувалися з представниками видання, яке оприлюднило цю інформацію.

Раніше у понеділок інтернет-видання "Українська правда", посилаючись на "офіційне звернення начальника Тилу ЗСУ", повідомила, що в Збройних силах склалася "критична ситуація із забезпеченням дизпаливом літніх сортів". Зазначалося, що "в разі ненадходження такого палива до 20 квітня заправлятися будуть дизельним арктичним пальним". При цьому будуть повністю використані "стратегічні запаси дизпалива".

Цю інформацію виданню підтвердила Тетяна Доманова з числа "Волонтерського десанту" у ЗСУ, яка є одним із розробників законопроекту №4288 щодо закупівель для потреб ЗСУ. За її словами, його ухвалення допоможе вирішити проблему.

Так, Доманова зазначила, що 1 квітня закінчився експеримент, за яким "Міноборони здійснювало закупівлю на експериментальній основі через електронні торги і електронний аукціон". Вона нагадала, що наприкінці минулого року був ухвалений закон "Про державні закупівлі". Проте, за її словами, наразі закупівлі для ЗСУ через систему Prozzoro, яка почала повноцінно діяти з 1 квітня, не можуть здійснюватися. За словами волонтера, в законопроекті №4288 передбачено, що "Міністерство оборони буде мати окремий закон для закупівель".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-