Те, що Путін визнав переговори щодо Савченко, вже непогано - адвокат

Те, що Путін визнав переговори щодо Савченко, вже непогано - адвокат

Укрінформ
Визнання президентом РФ Володимиром Путіним факту переговорів про звільнення громадянки України Надії Савченко, незаконно утримуваної в російському СІЗО, дає шанси на кінцеве рішення.

Таку думку висловив адвокат українки Марк Фейгін у коментарі Радіо Свобода.

«Путін підтверджує, що прямі перемовини з Києвом ведуться. Це вже непогано саме по собі. Визнання переговорів дипломатичною мовою означає, що перемовини мають закінчитися якимось рішенням. З іншого боку, ця фраза про «забігання наперед», яка нічого не означає, скоріше стосується того, що Путін не поспішає з вирішенням проблеми Савченко. Тобто це не означає, що Савченко відпустять через день, два, тиждень», – сказав Фейгін.

За його словами, у питанні звільнення Савченко для Путіна, як і раніше, ключовим залишається питання вигоди.

«Це, безперечно, спроба довести, що момент її звільнення буде пов’язаний з вигодою для нього, Путіна, і аж ніяк не для України чи самої Савченко…Це означає, що вони будуть шукати рішення, вигідне для них, але не зараз», – додав адвокат.

Як відомо, 14 квітня у відповідь на запитання журналістів після «прямої лінії» Путіна з народом російський керманич заявив, що Росія перебуває в контакті з українською владою у питанні подальшої долі української громадянки Надії Савченко. «Ми в контакті з цього питання з керівництвом України, наші партнери знають нашу позицію, і в таких питаннях краще не забігати наперед», – сказав Путін.

22 березня Донецький міський суд Ростовської області визнав Надію Савченко винною у вбивстві російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, а також у незаконному перетині кордону Росії та засудив її до 22 років ув’язнення. Надія Савченко категорично відкидає всі звинувачення.

Українка з 6 квітня тримає сухе голодування. Її стан адвокати напередодні оцінили як поганий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-