Сушкевич вимагає не допустити порушення прав переселенців-інвалідів

Сушкевич вимагає не допустити порушення прав переселенців-інвалідів

Укрінформ
Порушення прав внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю під час верифікації та отримання пенсій через "Ощадбанк" є неприпустимим.

Про це заявив Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич під час зустрічі з головою правління Пенсійного фонду України Олексієм Зарудним, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Особливу увагу було приділено необхідності врахування потреб людей з інвалідністю під час фізичної ідентифікації та забезпечення органами Пенсійного фонду можливості прийому заяв на виготовлення електронних пенсійних посвідчень в місцях проживання внутрішньо переміщених осіб, що належать до числа маломобільних груп населення (людей з інвалідністю І та ІІ груп, інших осіб, які потребують постійного стороннього догляду або досягли 80-річного віку) за обов'язковою участю представників органів соціального захисту та АТ "Ощадбанк", - йдеться у повідомленні.

Сушкевич нагадав, що згідно постанови Кабінету міністрів від 4 березня 2016 року №167 передбачено фізичну ідентифікацію внутрішньо переміщених осіб та емісію платіжних карток, які одночасно будуть пенсійними посвідченнями, що видаватимуться пенсіонерам із числа зазначених переселенців. Він звернув увагу голови правління Пенсійного фонду на конкретні положення постанови, які можуть зумовити порушення у зв’язку з обмеженнями в пересуванні людей з інвалідністю.

Під час зустрічі було опрацьовано пропозиції щодо удосконалення пенсійного законодавства у частині врахування відповідних потреб внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю та забезпечення їх прав.

Уповноважений Президента також відзначив, що законодавче забезпечення відповідних прав внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю відповідатиме вимогам Указу Глави держави від 3 грудня 2015 року №678 "Про активізацію роботи щодо забезпечення прав людей з інвалідністю" у частині закріплених у ньому правових гарантій для цієї категорії осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-