Сільський голова присвоїла 3 мільйони, виділені на укріплення берегів Чорного моря

Сільський голова присвоїла 3 мільйони, виділені на укріплення берегів Чорного моря

Укрінформ
Прокуратура Одеської області направила до суду обвинувальний акт стосовно голови Крижанівського сільської ради Комінтернівського району за фактом привласнення майже 3 мільйонів гривень.

Про це у четвер повідомили Укрінформу в прес-службі прокуратури Одеської області.

"Слідством установлено, що посадова особа сільради у змові зі службовцями підприємства, користуючись службовою недбалістю інженера з технічного нагляду, внесла до офіційних документів неправдиві відомості про виконання берегоукріплювальних робіт вздовж Чорного моря. Хоч насправді будівельні роботи не були виконані в повному обсязі", - зазначили в прокуратурі.

Внаслідок незаконних дій вказані особи заволоділи коштами держави у сумі понад 2 мільйони 700 тисяч гривень, додали в прес-службі.

Крім того, притягнуто до відповідальності одного із фігурантів справи, а саме інженера з технічного нагляду. Між ним та прокурором укладено угоду про визнання вини.

Суд визнав інженера винним у службовій недбалості і засудив його до 2 років позбавлення волі з позбавленням протягом року права здійснювати технічний нагляд та визначив іспитовий термін в один рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-