Справа голови Держслужби зайнятості Кашуби вже в суді

Справа голови Держслужби зайнятості Кашуби вже в суді

Укрінформ
Генпрокуратурою завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно голови Державної служби зайнятості за одержання неправомірної вигоди на загальну суму понад 622 тисячі гривень.

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України та управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України", - йдеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що вказаний керівник центрального органу виконавчої влади у вересні 2015 року через посередника одержав від представників суб’єктів господарювання неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів на загальну суму понад 622 тис грн за сприяння у перемозі  суб’єктів господарювання під час проведення конкурсних торгів у процедурі державних закупівель.

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Нагадаємо, 11 вересня 2015 року співробітники СБУ спільно з Генпрокуратурою затримали голову Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Ярослава Кашубу. Він був затриманий в службовому автомобілі у центрі Києва під час отримання хабара у розмірі 622 тисяч гривень. За версією СБУ, "чиновник організував механізм отримання хабарів від учасників тендерних торгів, які проводила держслужба. В протиправних схемах він використовував підлеглих, які змушували підприємців платити "данину" за перемогу в тендерах". Через кілька днів після інциденту міністр соціальної політики звільнив усіх керівників Державної служби зайнятості.

Печерський суд Києва 10 лютого 2016 року ухвалив рішення, що Кашуба повинен бути поновлений на посаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-