Випускники віддають перевагу гуманітарним ЗНО

Випускники віддають перевагу гуманітарним ЗНО

Укрінформ
За даними УЦОЯО, за останні п'ять років суттєво зменшилася кількість випускників шкіл, які обирають для проходження тестів ЗНО математично-природничі предмети.

Про це у четвер на прес-конференції в Укрінформі заявив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій.

"Зменшується кількість осіб, які реєструються на предмети природничо-математичного циклу. На сьогодні фіксується критична ситуація з реєстрацією на математику", - сказав Карандій.

Так, за даними УЦОЯО, із 2012 року кількість тих, хто реєструвався на проходження тесту з математики, зменшилася з 62,7% до 49,4% у 2016 році.

Директор УЦОЯО назвав також критичною ситуацію з фізикою - кількість бажаючих здавати цей предмет зменшилася з 20,8% у 2012 році  до 13,14% у 2016-му.

"Це потрібно аналізувати всім учасникам освітнього процесу, як тим особам, які організовують і здійснюють загальну освітню підготовку, так і керівникам вищих навчальних закладів. В даному випадку система зовнішнього незалежного оцінювання фактично є дзеркалом, яке відображає стан певних тенденцій в освіті. Тобто, це є фактичний вибір кожної окремої особи і мотиви для цього є. Я думаю, що це і стан підготовки з окремих предметів, і престижність тих професій, які можна здобути у вишах за відповідним набором вступних іспитів", - зазначив Карандій.

Також, за його словами, спостерігається тенденція зменшення кількості тих, хто реєструється на ЗНО з хімії, біології та географії. При цьому зросла кількість охочих здати тести з історії України та іноземних мов.

"За останні п'ять років кількість тих, хто обирає для складання ЗНО історію України, зросла з 65% до 72%, іноземні мови - загальний ріст відбувся з 27% в 2012-му до майже до 34% у 2016 році", - сказав Карандій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-