Заборона Меджлісу: Чубаров хоче скликати Раду Безпеки ООН

Заборона Меджлісу: Чубаров хоче скликати Раду Безпеки ООН

Укрінформ
Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що Президент Петро Порошенко зобов'язаний вимагати терміново скликати Раду Безпеки ООН і виконавчі органи ЄС, щоб упередити загрозу прямої розправи РФ над корінним народом Криму.

Про це він написав у Facebook.

"Виходжу з того, що Президент України зобов'язаний негайно звернутися на адресу Генерального секретаря ООН, а також керівництва Європарламенту та Ради Європи з вимогою термінового скликання Ради Безпеки ООН, виконавчих органів Євросоюзу та Ради Європи з метою запобігання загрози прямої розправи над корінним народом Криму, яка йде з боку Росії, що окупувала півострів", - зазначив Чубаров.

На його думку, прийняте рішення "про призупинення діяльності Меджлісу кримських татар" Поклонською, особою, незаконно виконують функції "прокурора" в умовах тимчасового окупованого Криму, безумовно, є нікчемним, однак буде забезпечуватися каральними органами Російської Федерації, яка окупувала Крим".

"Немає ніяких сумнівів у тому, що прийняття даного "рішення" стало можливим виключно за вказівкою Кремля, що свідчить про ескалацію Путіним і його оточенням конфронтаційних форм взаємовідносин з усім міжнародним співтовариством", - вважає глава Меджлісу.

Чубаров також назвав заборону Меджлісу цинічною відповіддю Путіна на заклики учасників відбулися в березні 2016 року засідань Ради Безпеки ООН і Ради ООН з прав людини ООН про припинення переслідування Меджлісу кримськотатарського народу – вищого представницького органу корінного народу Криму.

Тим часом постійне представництво України в ООН поінформувало Раду безпеки ООН і Генеральну асамблею про рішення російської окупаційної влади в Криму заборонити Меджліс. Про це повідомляється на сторінці представництва в Twitter.

Нагадаємо: "прокурор" Криму Наталія Поклонська в середу, 13 квітня, винесла припис призупинити діяльність Меджлісу кримських татар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-