У Росії взялись за мільярдера Григоришина

У Росії взялись за мільярдера Григоришина

Укрінформ
Російський мільярдер українського походження Костянтин Григоришин став фігурантом кримінальної справи про ухиляння від податків на суму 674 мільйонів 934 тисячі рублів.

Про це повідомив "Інтерфакс" із посиланням на матеріали справи, що оголосили на засіданні Мосміськсуду 13 квітня.

"Встановлено, що Григоришин був бенефійіарним власником ТОВ ПІК "Созидание", і стовідсотково брав участь у статутному капіталі, контролював всі фінансові операції товариства", - повідомив на засіданні слідчий Андрій Пономарьов.

Згідно з матеріалами справи, підконтрольна компанія Григоришина не відраховувала податок на додану вартість в 2009-2010 роках.

За даними агентства, Костянтин Григоришин, що володіє активами в Україні, є основним акціонером ПАТ "Сумське НПО імені М.В.Фрунзе", також контролює 75% акцій "Запоріжтрансформатор" (найбільшого в Східній Європі виробника трансформаторів), а також енергетичними компаніями в Україні. За даними Forbеs, Григоришин в 2015 році посідав 75-у позицію в рейтингу найбагатших бізнесменів Росії із статком в 1,1 мільярди доларів.

Раніше повідомлялося, що глава МВС Арсен Аваков в листопаді 2015 року заявив про справи, що розслідувалися відносно Григоришина. Вони стосуються фінансових порушень "Сумського НПО імені Фрунзе" і "Укренерго".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-