Кольченко розповів правозахисникам про своє життя в колонії

Кольченко розповів правозахисникам про своє життя в колонії

Укрінформ
Челябінські правозахисники Ольга Фролова, Тетяна і Микола Щур відвідали з плановою перевіркою українського політв'язня Олександра Кольченка в колонії у м. Копєйску Челябінської області.

Про це Тетяна і Микола Щур написали в Facebook.

"Саша молодець, не падає духом, почувається добре, багато читає. Він детально розповів нам, як минає його день, що він їсть у їдальні. Дуже дякував товаришам, які надіслали йому посилку, завдяки якій він може ще підкріпитися в загоні. Він купив картки для таксофона і міг зателефонувати мамі", - пише Тетяна Щур.

За її словами, Кольченко сумує за домівкою: "Він із захопленням розповідав нам, як брав участь в екологічних акціях, в акціях пам'яті, присвячених загиблим від рук фашистів російських активістів. Згадував про бійки з фашистами: відчувається, що він увесь там - на батьківщині". Також Олександр дуже хвилюється про Надію Савченко.

Нагадаємо, що російський режим обвинуватив кримчан Олега Сєнцова і Олександра Кольченка в причетності до терактів у Криму. За сфабрикованим обвинуваченням Сєнцова засудили до 20 років ув'язнення, Кольченка - до 10 років колонії суворого режиму. Кольченко відбуває строк у колонії Копєйска Челябінської області. Обидва визнані російським "Меморіалом" політичними політв'язнями. Напередодні російська влада заявила, що розглядає можливість передачі Сєнцова, Кольченка, Афанасьєва, Солошенка за запитом Мін’юсту України на Батьківщину для відбування строку там.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-