Киянам сказали, які довідки можна отримати в Онлайн-будинку юстиції

Киянам сказали, які довідки можна отримати в Онлайн-будинку юстиції

Укрінформ
Міністерство юстиції пропонує киянам користуватися послугами першого в Україні Онлайн-будинку юстиції - проектом, завдяки якому можна віддалено отримати довідки та виписки без особистого відвідування структури.

Про це заявив у вівторок на брифінгу начальник Головного територіального управління юстиції у Києві Станіслав Куценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Все можна зробити легко та швидко, буквально у декілька кліків мишкою. Щоб оформити послуги в Онлайн-будинок юстиції, необхідно просто заповнити декілька полів зі своїми особистими даними, подати відповідну заявку та обрати для себе зручний час і місце, де можна буде забрати готовий документ», - сказав Куценко.

За його словами, завдяки сайту obu.org.ua можна також швидко повторно  отримати свідоцтво про народження дитини, свідоцтва про укладення шлюбу і про розлучення, смерть, зміну імені, а також відповідні витяги з Держреєстру.

Крім того, на ресурсі, не виходячи з дому, можна зареєструвати громадську організацію в якості юрособи і навіть влаштуватися на роботу в Мін'юст (для цього пропонують подати заявку, відправити резюме і стежити за відбором кандидатів онлайн).

«Онлайн-будинок юстиції - це також потужний інструмент боротьби з корупцією, тому що інша філософія, яку ми закладаємо у наш проект, це те, що громадянам не треба буде йти у переважну кількість органів юстиції для того, щоб отримати послуги. Їх можна буде отримувати онлайн, не виходячи з дому, або будь якому зручному місці», - додав повідомив начальник Головного територіального управління юстиції у Києві.

За допомогою сервісу можна зареєструвати громадські організації і отримати ряд свідчень і виписок.

Начальник ГТУЮ в м Києві зазначив, що паралельно з новими сервісами на порталі «Онлайн будинку юстиції» буде реалізовано соціальний ліфт, завдяки якому на роботу в органи юстиції громадяни зможуть потрапити без зв'язків, а згідно своїх знань, умінь і навичок.

Куценко переконаний, переклад всіх послуг Мін'юсту в онлайн режим дозволить спростити життя пересічного українця, зменшити кількість бюрократичних процедур і запобігти корупції.

Поки що проект працює у тестовому режимі та є доступним для мешканців столиці, але незабаром послугами Онлайн будинку юстиції зможуть користуватися усі українці.

Фото: takeinfo.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-