Замах на експерта у справі Boeing: Матіос озвучив версію

Замах на експерта у справі Boeing: Матіос озвучив версію

Укрінформ
Замах на вбивство головного експерта у справі збитого терористами Boeing 777 Малайзійських авіаліній Олександра Рувіна міг бути бути організований з-за кордону.

Про це на брифінгу повідомив заступник Генерального прокурора України - Головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За однією з версій слідства, у зв’язку із отриманням даних про неодноразові телефонні з'єднання із суміжними державами саме з–за меж нашої країні було отримано замовлення на вчинення вказаного злочину», - сказав Матіос.

За його словами, було встановлено, що замах на вбивство виконано кримінальними елементами зі складу організованого злочинного угрупування з розгалуженими та потужними зв’язками у кримінальному середовищі серед так званих злодіїв у законі. 

«Вказане організоване злочинне угрупування, яке включає до свого складу кримінальних елементів - вихідців з Криму та Донецького регіону, має, це підтверджено слідством, тісні зв’язки з кримінальним середовищем Російської федерації», - додав головний військовий прокурор.

Він наголосив, що цей злочин вчинено на замовлення невстановлених на цей час слідством осіб з метою припинення або відсторонення від проведення експертного дослідження і очолювання групи експертів від України у розслідуванні катастрофи пасажирського Boeing 777 Малайзійських авіаліній, який був збитий терористами над неконтрольованою територією України.

Як повідомляв Укрінформ, Boeing 777 було збито біля Тореза зенітним ракетним комплексом «Бук»  російського виробництва 17 липня 1014 року. Внаслідок цього загинули 298 осіб, які були пасажирами та екіпажем літака. 

Замах на життя директора НДІ судових експертиз Олександра Рувіна було скоєно 19 листопада 2015 року в Києві на Оболоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-