Соцгарантії чорнобильцям виконують частково - екс-начальник охорони ЧАЕС

Соцгарантії чорнобильцям виконують частково - екс-начальник охорони ЧАЕС

Укрінформ
Соціальні гарантії для чорнобильців, які передбачені законом, виконуються лише частково.

Про це у п'ятницю під час прес-конференції в Укрінформі заявив начальник відділу з охорони ЧАЕС внутрішніх військ України та Молдови 1984-1988 років Володимир Борисенко.

"Система медичного забезпечення, яка сьогодні існує і в Національній гвардії, і в Міністерстві внутрішніх справ, дуже багато робить для того, щоб кожному чорнобильцю надати допомогу для підтримки його здоров’я. Але сьогодні багато колишніх чорнобильців не отримують достатнього медичного забезпечення, тому що ті вимоги закону, які записані про безоплатне медичне забезпечення, на жаль не дають можливість її отримати. Тому ця проблема державного масштабу, і ми повинні доводити, щоб медичне забезпечення було на відповідному рівні", - сказав Борисенко.

За його словами, за період незалежності України "ті соціальні гарантії, які передбачені законом про соціальний захист учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, не виконуються, або тільки виконуються частково".

Водночас він зазначив, що сьогодні створена Асоціація ветеранів-ліквідаторів аварії на ЧАЕС при Міністерстві внутрішніх справ та Національній гвардії нараховує близько 570 осіб. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-