Більше половини звернень до ГПУ досі стосуються перевірок - Севрук

Більше половини звернень до ГПУ досі стосуються перевірок - Севрук

Укрінформ
Після скасування загального нагляду органів прокуратури майже половина  звернень громадян і нардепів стосується прохань здійснити перевірки.

Про це повідомив виконуючий обов'язки Генпрокурора Юрій Севрук під час "круглого столу" в Укрінформі.

"У нас скасований загальний нагляд, підрозділи ліквідовані, а працівники, які цим займалися, були переведені в інші структури або скорочені. Але продовжується практика надходження сотень звернень громадян і народних депутатів, які ставлять перед органами прокуратури питання стосовно загального нагляду. Від 40 до 60 відсотків звернень, які надходять у місцеві прокуратури та Генпрокуратуру, стосуються питань загального нагляду, тобто перевірок, які повинні проводити контролюючі органи", - сказав він.

Севрук додав, що після скасування загального нагляду органів прокуратури на заміну не було створено іншого дієвого органу. "Тому громадяни і депутати продовжують писати. Вчора мені дзвонив один з депутатів з проханням провести перевірку, але це вже не наше питання", - зазначив прокурор.

Нагадаємо, відповідно до ухваленого парламентом 14 жовтня 2014 року  Закону «Про прокуратуру», були скасовані  функції прокуратури по нагляду за додержанням і застосуванням законів (так званий "загальний нагляд"). Основна роль у виконанні таких завдань відводиться профільним органам державної влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-