Акція з профілактики діабету охопить 17 тисяч громадян у семи містах України - Мусій

Акція з профілактики діабету охопить 17 тисяч громадян у семи містах України - Мусій

Укрінформ
Всеукраїнське лікарське товариство з нагоди Всесвітнього дня здоров'я проведе акцію з профілактики діабету, в межах якої 17 тис. громадян у семи містах України зможуть безкоштовно визначити рівень глюкози в крові. 

Про це на прес-конференції в Укрінформі у четвер заявив заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я, президент Всеукраїнського лікарського товариства Олег Мусій.

"У 2016 році Всесвітній день здоров'я присвячується темі боротьби з поширенням діабету. З ініціативи Всеукраїнського лікарського товариства близько 17 тисяч громадян у семи великих містах України матимуть змогу безкоштовно пройти скринінг та дізнатися рівень глюкози в крові. Ця акція важлива для профілактики захворювання і розуміння свого стану здоров'я", - сказав Мусій.

Він розповів, що з 7 по 9 квітня мешканці Києва, Львова, Одеси, Харкова, Дніпропетровська, Вінниці та Чернігова у спеціально визначених місцях зможуть виміряти артеріальний тиск, визначити рівень глюкози в крові, отримати консультацію фахівців та інформаційні матеріали щодо профілактики та лікування діабету.

Мусій зазначив, що Всеукраїнське лікарське товариство з 2009 року здійснює медичний профілактично-просвітницький проект "Майстерня здоров'я" та проводить  планові масові профілактичні обстеження населення. Як правило, вони приурочені до всесвітніх медичних дат - Дня здоров'я, Дня серця, Дня боротьби з гіпертонією і проводяться у лікувально-профілактичних закладах обласних центрів України. Аналіз результатів проведених акцій свідчить, що 37% відвідувачів на них уперше дізнаються про наявність у них підвищеного тиску, 14% - про підвищений рівень глюкози крові та 10% - про підвищений рівень холестерину. 

Громадський діяч, депутат Київради VII скликання Олена Єскіна у свою чергу поінформувала, що у столиці профілактична акція проходитиме 9 квітня з 9 до 12 год. у кожному районі Києва. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-