Справа про заборону меджлісу у Криму: до суду пригнали пожежні машини

Справа про заборону меджлісу у Криму: до суду пригнали пожежні машини

Укрінформ
В окупованому Криму до будівлі суду у Сімферополі, де сьогодні проходить засідання у справі про заборону меджлісу кримськотатарського народу, вживають безпрецедентних заходів безпеки, зокрема - пригнали пожежні машини.

Про це написав у Facebook глава ЦВК Курултаю кримських татар Заїр Смедляєв.

«Судове засідання почалося з досі небачених заходів безпеки! Озброєні люди у касках, пожежні машини, виття сирен!» - повідомив він.

Пізніше Смедляєв зауважив: «Незрозуміло, з чим пов'язані такі заходи безпеки, може, у зв'язку з участю у процесі слуг народу, а може, як повідомили секретні агенти, у зв'язку з можливим самоспаленням одного з них».

У коментарі Агентству кримських новин QHA Смедляєв припустив, що «саме так охоронятимуть одного зі свідків обвинувачення, так званого голову Держкомітету Криму у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян Заура Смирнова, який обіцяв «знайти аргументи для підтримки в суді вимоги про визнання меджлісу екстремістською організацією».

Нагадаємо, сьогодні у Сімферополі розглядається порушена за позовом так званої прокуратури Криму справа про визнання меджлісу кримськотатарського народу екстремістською організацією і її заборону на території Російської Федерації. Перше слухання відбулося 17 березня.

Фото з Фейсбуку

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-