Апеляційний суд підтвердив: Лозінський виходить на волю

Апеляційний суд підтвердив: Лозінський виходить на волю

Оновлено
Укрінформ
Апеляційний суд Київської області залишив без змін рішення Бориспільського міськрайонного суду Київської області про умовно-дострокове звільнення з Бориспільської виправної колонії екс-народного депутата Віктора Лозінського.

Відповідне рішення оголосила суддя Раїса Гайдай, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Суд ухвалив рішення Бориспільського міськрайонного суду Київської області залишити без змін», - оголосила Гайдай.

Під час судового засідання заступник прокурора Бориспільської міськрайонної прокуратури Євген Баклагов заявив, що суд першої інстанції необгрунтовано прийшов до висновку, що Лозінський виправився.

«Засуджений Лозінський не покаявся за вбивство, вважає себе незаконно засудженим та за 6 років не усвідомив свою провину», - сказав Баклагов.

Зазначалося також, що Лозінський у пенітенціарному закладі отримав лише одне заохочення за гру в шахи, інші 2 заохочення були скасовані керівництвом Бориспільської виправної колонії.

Представник державного обвинувачення також повідомив, що у звітності в'язниці були знайдені невідповідності в обліку робочих та лікарняних днів засудженого. Зокрема, за одними документами Лозінський перебував на лікуванні, а за іншими в той же час працював.

Прибічники Лозінського влаштували мітинг під будівлею Апеляційного суду Київської області.

Як повідомляло агентство, у червні 2009 року Лозінський вбив жителя Кіровоградщини Валерія Олійника на полюванні, заподіявши йому численних тяжких травм за те, що чоловік зайшов у його угіддя. 

У квітні 2011 року Дніпровський суд Києва засудив Лозінського до 15 років в'язниці, визнавши винним у вбивстві Олійника. Проте пізніше вирок пом'якшили, і термін екс-депутатові скоротили до 10 років. 

25 лютого 2016 року Бориспільський районний суд Київської області вирішив застосувати умовно-дострокове звільнення до Лозінського.

У свою чергу, Київська прокуратура внесла апеляцію на рішення Бориспільського міськрайонного суду.

Фото: Данііл Шамкін/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-