Селезньов не виключає сьомої хвилі мобілізації

Селезньов не виключає сьомої хвилі мобілізації

Укрінформ
В Україні демобілізовано третину військовослужбовців четвертої хвилі мобілізації, при цьому, згідно плану Генштабу, їх має бути демобілізовано близько 40 тисяч.

Про це заявив речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов в ефірі Громадського.

«Що стосується звільнення в запас четвертої хвилі мобілізації: близько 40 тисяч ми маємо звільнити загалом протягом березня-квітня, тобто цей процес нині триває. На сьогоднішній день звільнено близько 30% - це ті військовослужбовці, які поїхали до рідних та близьких, до рідних домівок», - сказав Селезньов.

Віе зазначив, що до кінця квітня усі військові четвертої хвилі мають бути звільнені всі мобілізовані під час четвертої хвилі.

«Перша лінія оборони є частина підрозділів, які цей процес реалізовують. За рахунок звільнення в запас військовослужбовців четвертої хвилі мобілізації ми не можемо дозволити послабити наші позиції, тому для того, щоб забезпечити планове звільнення, на їх місце заходять інші підрозділи, відбувається внутрішнє переміщення та ротація особового складу. Але завдання, яке стоїть перед нами - до кінця квітня звільнити усіх військовослужбовців четвертої хвилі мобілізації - ми реалізовуємо», — сказав речник Генштабу.

Щодо можливості сьомої хвилі мобілізації, він зазначив, що не може сказати, що її не буде.

«Щодня 100, 150 іноді 200 громадян України приходять до лав Збройних сил України. Набір ведеться у військових комісаріатах, за рахунок тих військовослужбовців, які проходили військову службу строкову. Робота ця продовжується, тому від результатів цієї роботи буде залежати, чи буде сьома хвиля мобілізації… Як тільки ми отримаємо офіційну позицію щодо того, чи потрібно проводити сьому хвилю мобілізації, ми почнемо комунікувати, оскільки дуже прискіплива увага з боку суспільства», - наголосив речник Генштабу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-