Суди Миколаєва відпускають підозрюваних у сепаратизмі та тероризмі - прокуратура

Суди Миколаєва відпускають підозрюваних у сепаратизмі та тероризмі - прокуратура

Укрінформ
Районні суди Миколаєва незаконно відпускають на волю людей, які підозрюються в терористичній та сепаратиській діяльності.

Про це заявив перший заступник прокурора Миколаївської області Артур Шаповалов під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Викликає певне занепокоєння рішення окремих суддів міста Миколаєва. Наприклад, Ленінський районний суд скасовує підозрюваним у тероризмі та сепаратизмі обраний раніше запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, а іншого не обирає. І це незважаючи на приписи прокуратури, передбачені ч.5, ст.176 КПК України, відповідно до яких інші запобіжні заходи, крім перебування під вартою, не можуть бути застосовані в даних злочинах на стадії судового розгляду», - сказав Шаповалов.

Він також зазначив, що таким чином люди, які підозрюються в тероризмі і сепаратизмі, можуть покинути територію Миколаївської області. «Вони можуть безперешкодно виїхати на територію так званих ДНР та ЛНР і надалі у слідства буде тільки один шлях - оголошувати їх в розшук», - зауважив перший заступник облпрокурора.

Наразі слідчі розслідують 7 кримінальних проваджень за фактами сепаратизму, і 10 – за тероризм. 26 підозрюваних покинули територію Миколаївської області і перебувають на тимчасово окупованих територіях. Тому слідство по них зупинено, підозрювані оголошені в розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-