Нардепи хочуть урізати ліміт перевищення швидкості на дорогах

Нардепи хочуть урізати ліміт перевищення швидкості на дорогах

Укрінформ
Народні депутати з транспортного комітету ВР винесли на обговорення громадськості законопроект №4275, що передбачає створення Нацагентства, яке буде координувати питання організації та безпеки дорожнього руху.

В законопроекті, зокрема, пропонується приведення ліміту перевищення швидкості до європейських показників, а саме до 5 км/год з теперішніх 20 км/год.

Про це в ході круглого столу розповів один із ініціаторів законопроекту, голова підкомітету з питань безпеки автодорожнього руху Ігор Діденко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Держава повинна створити інституцію, центральний орган виконавчої влади яка буде знаходитись інституційно біля Міністерства інфраструктури та підпорядковуватиметься Кабінету міністрів та безпосередньо відповідатиме за безпеку на дорогах", - сказав нардеп.

За його словами, причиною створення такої організації в Україні є теперішня неефективна реалізація політики у сфері безпеки дорожнього руху, за яку опосередковано відповідають 17 відомств.

Саме тому між ними відсутня координація дій, немає стратегії з безпеки дорожнього руху та комплексного розуміння системи безпеки дорожнього руху, що призводить до величезної кількості жертв на українських дорогах. Зокрема за 2015 рік внаслідок ДТП загинуло 3970 осіб, близько 30 тис. було травмовано.

"Агенція буде складатись 20-30 експертів. Вони будуть розробляти державну політику та стратегії з безпеки дорожнього руху та координації дій міністерств та відомств та органів місцевого самоврядування з виконання даних рекомендацій", - уточнив Діденко.

Автори законопроекту сподіваються, що документ буде винесений на розгляд ВР за 2 місяці, а результатом його прийняття стане значне зменшення смертності та травматизму на дорогах. Схожий досвід створення такого органу мали майже всі країни ЄС.

"Я думаю, через 2 місяця обговорення потрібно вносити його в зал і він буде проголосований в першому читанні", - наголосив Діденко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-