У Києві взяли організатора

У Києві взяли організатора "конверту", через який вимили 420 мільйонів

Укрінформ
Співробітники податкової міліції Києва спільно з працівниками Генеральної прокуратури України припинили діяльність конвертаційного центру, через який проконвертовано 420 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України. 

«У рамках супроводження кримінального провадження було встановлено групу осіб, які через підконтрольні їм транзитно-конвертаційні та фіктивні підприємства надавали послуги з конвертації грошових коштів. Документальне прикриття безтоварних операцій щодо незаконного формування податкового кредиту надавалося підприємствам реального сектору економіки переважно Києва, Одеської та Дніпропетровської областей», - йдеться у повідомленні.

Зазначені підприємства перераховували безготівкові кошти на рахунки підконтрольних учасникам центру фіктивних фірм за нібито придбані товари або послуги. Після цього кошти знімалися готівкою в трьох банках. Надалі незаконно проконвертовані гроші, за винятком 10-11%, які слугували винагородою, разом з підробленими первинними документами передавалася клієнтам. 

У ФСУ повідомляють, що загальний обсяг проконвертованих грошових коштів склав понад 420 мільйонів гривень, можливі втрати бюджету становлять понад 120 мільйонів гривень

У незаконній діяльності було задіяно 13 транзитних і фіктивних підприємств.

Також встановлено, що співучасники конвертаційного центру через низку підконтрольних їм компаній здійснили розкрадання бюджетних коштів. Сума збитку становить понад 60 мільйонів гривень.

У результаті проведених 23 обшуків було виявлено та вилучено комп'ютерну техніку, 103 печатки, чорнові записи, фінансово - господарські документи, первинна і бухгалтерська документація транзитних і фіктивних підприємств.

Крім того, накладено арешт на квартиру фігуранта справи. Останньому пред'явлено підозру в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст.27 і ч.2 ст.205 КК України. Йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-