В Україну їдуть доповідачі ПАРЄ з прав людини

В Україну їдуть доповідачі ПАРЄ з прав людини

Укрінформ
Доповідачі Парламентської асамблеї Ради Європи з прав людини Марілуїзе Бек і Крістіна Зеленкова 4-7 квітня відвідають з візитом Україну.

Про це повідомила прес-служба ПАРЄ, передає Радіо Свобода.

Доповідачі навідаються у Київ, Маріуполь і Дніпропетровськ.

"Візит має на меті підготувати доповідь про засоби правового захисту прав людини на українських територіях за межами контролю української влади та політичних наслідків кризи в Україні", - йдеться у повідомленні.

У Києві представниці ПАРЄ зустрінуться з головою Верховної Ради, міністрами закордонних та внутрішніх справ, а також з керівниками політичних фракцій і членами української делегації в асамблеї. Також заплановані зустрічі з представниками Меджлісу кримськотатарського народу, міжнародного дипломатичного співтовариства, представниками громадянського суспільства та журналістами.

У Маріуполі заплановані зустрічі доповідачів ПАРЄ з представниками місцевої влади, міжнародних організацій, а також з мешканцями окупованих територій, жертвами і свідками порушень прав людини та місцевих неурядових організацій. Після цього вони планують відвідати місця ракетних обстрілів, один контрольно-пропускний пункт на лінії розмежування та колишнє місце незаконного утримання під вартою.

У Дніпропетровську Зеленкова і Бек планують зустрітися з представниками міжнародних організацій і місцевих неурядових організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-