Кириленко вже не вірить, що на Алеї Героїв Небесної сотні буде музей

Кириленко вже не вірить, що на Алеї Героїв Небесної сотні буде музей

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко під час години запитань до уряду закликав визначитися з розміщенням Музею Революції гідності.

Про це він сказав з парламентської трибуни, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Лишається не вирішеним питання розташування Музею Революції гідності. Рік тому було доручення Прем'єра Яценюка, і потім внесено відповідний законопроект у парламент, щоб розташувати у частині приміщення так званого Жовтневого палацу експозицію Музею Революції гідності, однак парламент не підтримав цю ініціативу", - зазначив Кириленко.

Він додав, що тепер питання заблоковано, бо й Український дім, за зверненням Інституту національної пам'яті, не погоджується надати частину своїх приміщень для розміщення експозиції.

"І не вирішене питання забудови ділянки Алеї героїв Небесної сотні, 3-5, де має будуватися новий меморіал і Музей Революції гідності. Ділянка під судами. І в мене особисто великий сумнів, що найближчим часом саме там можна збудувати новий музей. Тому треба продовжувати і визначитись - або ми розташовуємо музей на території Українського дому, або все-таки повертаємося до розміщення його на частині території Жовтневого палацу, в якому безпосередньо відбувались події Революції гідності", - закликав Кириленко.

Він нагадав, що рішення про створення меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музею Революції гідності уряд ухвалив ще 18 листопада.

"Ми передбачили 5 млн грн у бюджеті цього року на заходи Українського інституту національної пам'яті і на створення Музею Революції гідності. Ми не могли дотепер напряму фінансувати із державного бюджету цей заклад, оскільки він не мав статусу національного. 25 березня уряд схвалив проект Указу Президента про надання статусу національного Музею Революції гідності. Президент, думаю, ближчим часом підпише відповідний указ, і ці кошти підуть для створення музею і всіх необхідних організаційних заходів", - зазначив Кириленко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-