Міноборони хоче набрати ще 8 тисяч контрактників

Міноборони хоче набрати ще 8 тисяч контрактників

Укрінформ
До Збройних Сил України з початку 2016 року уже відібрані 18 тис. осіб за контрактом, у квітні очікують ще близько 8 тис.

Про це заявив перший заступник міністра оборони Іван Руснак під час "Години запитань до уряду" у ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З початку 2016 року до Збройних Сил відібрано 18 тис. осіб за контрактом, у тому числі через військові комісаріати - 13 тис., із числа військовослужбовців по мобілізації - 4 тис., через строкову службу - 700 осіб. Ця робота триває і ми очікуємо у квітні місяці ще близько 8 тис. військовослужбовців, які підпишуть контракт", - сказав Руснак.

Так, за його словами, у першу чергу комплектуються військові частини, які залучаються до виконання завдань у зоні АТО. До їх складу направляються кандидати, які мають бойовий досвід та досвід попередньої служби у військах.

Перший заступник міністра ще раз наголосив, що наразі основним шляхом доукомплектування військових частин залишається залучення на військову службу за контрактом.

"У тому числі громадян України через військові комісаріати після проходження відповідної підготовки у навчальних центрах та військових навчальних закладах, а також військовослужбовців, які призвані та проходять службу за мобілізацією та військовослужбовців строкової служби безпосередньо після підписання ними контракту і залишення у тих військових частинах, де вони проходять службу", - наголосив Руснак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-