Міноборони підрахувало: нову мобілізацію можуть і скоротити

Міноборони підрахувало: нову мобілізацію можуть і скоротити

Укрінформ
Міністерство оборони України не виключає можливість проведення сьомої черги часткової мобілізації у зменшених обсягах.

Про це заявив перший заступник міністра оборони Іван Руснак під час парламентської години запитань до уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З метою гарантованого доукомплектування військових частин і заміни військовослужбовців, що підлягають звільненню, Генеральним штабом Збройних сил проведено відповідні розрахунки та не виключається можливість проведення сьомої черги часткової мобілізації у зменшених обсягах. Початок буде визначено відповідним Указом Президента України за поданням Генерального штабу", - сказав Руснак.

За його словами, громадян України планується звільнити та призвати на строкову військову службу у травні-червні та жовтні-листопаді. Нині Генштаб завершує відповідні розрахунки.

Перший заступник міністра також запевнив, що всі призвані військовослужбовці пройдуть відповідну загальновійськову підготовку, для чого поновлено діяльність двох навчальних центрів та задіяно 7 полігонів.

"У 2015 році до Збройних сил ми призвали 19 тис. осіб, до Національної гвардії - 9 тис. 851 особу, до Державної служби спецтранспорту - 2 тис. осіб", - наголосив Руснак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-