У Польщі інформацію про гвалтівників викладуть у відкритому доступі

У Польщі інформацію про гвалтівників викладуть у відкритому доступі

Укрінформ
У Польщі пропонують створити реєстр сексуальних злочинців, зокрема педофілів, яких за злочини засуджено до реальних строків.

Як передає власний кореспондент Укрінформу в Польщі, відповідний закон напередодні ухвалив Сейм, а далі його має розглянути Сенат.

Згідно з документом, реєстр складатиметься з двох частин: відкритої для суспільства й обмеженої для доступу. Передбачається, що право доступу до обмеженої частини, де буде повна інформація про злочинців, зокрема фотографія, місце реєстрації та фактичного проживання, матимуть суди, спецслужби, органи державної влади та місцевого самоврядування. Натомість у відкритій частині реєстру, до якої матимуть доступ усі громадяни, міститиметься інформація про осіб, які вчинили особливо тяжкі злочини щодо неповнолітніх або є рецидивістами, однак без деталей - зокрема без назви населеного пункту, де проживає така особа.

Реєстр буде доступний на інтернет-сторінці Міністерства юстиції Польщі. В особливих випадках (охорона приватного життя скривдженої особи, його сім’ї) за рішенням суду злочинець може не потрапити до реєстру.

Польська опозиція голосувала проти створення публічних реєстрів сексуальних злочинців, оскільки це може призвести до оприлюднення даних про їхніх жертв. За статистикою, у 90% жертвами гвалтівників є їхні близькі родичі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-