У Харкові ветеранів АТО навчають програмувати

У Харкові ветеранів АТО навчають програмувати

Укрінформ
Другий етап проекту #ITRecruit з безкоштовного навчання ветеранів АТО навичкам тестування програмного забезпечення, 3D-моделювання й контент-менеджменту, стартував у Харкові.

Про це журналістам розповіла заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мета проекту, що розпочався у 2015 році на базі Харківського національного університету радіоелектроніки(ХНУРЕ), - надати учасникам АТО можливість освоїти спеціальність, затребувану на ринку праці. Минулого року у рамках першого етапу проекту навчання пройшли більше двадцяти учасників АТО, і частину з них вже працевлаштовано в IT-компаніях регіону. Цього року навчання пройдуть 60 ветеранів АТО", - зазначила Світлична.

Зареєструватися на навчання, розповів голова правління Харківського обласного союзу "Молодіжні ініціативи" Денис Ткачев, можна до 30 квітня на сайті  youth.in.ua: "Будуть створені 3 групи по 20 осіб, навчання розраховане на 3-4 місяці".

Як повідомляв раніше Укрінформ, у реалізації проекту соціальної адаптації ветеранів АТО - #ITRecruit - беруть участь Департамент з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА, Харківський обласний союз "Молодіжні ініціативи" і ХНУРЕ. Проект  підтримано міжнародним фондом "Відродження" і провідними IТ- компаніями регіону.

У Харківській області статус учасника АТО отримали близько 2 тисяч осіб. Їх працевлаштуванню сприяють регулярні ярмарки вакансій по лінії  Харківського обласного центру зайнятості.

Фото: litsa.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-