У НАБУ знають, де суддя-стрілок, але не кажуть

У НАБУ знають, де суддя-стрілок, але не кажуть

Укрінформ
Детективи НАБУ та прокурори Антикорупційної прокуратури проводять процесуальні дії із  суддею  Малиновського райсуду Одеси, який при затриманні правоохоронцями вчинив опір і застосував зброю. Місце знаходження стрілка вони не розголошують, посилаючись на таємницю слідства.

Про це повідомляє Національне Антикорупційне бюро України на сторінці в Фейсбуці.

«Зранку отримуємо багато дзвінків щодо підтвердження/спростування інформації про втечу одеського судді-стрілка з лікарні. Ми не можемо розголошувати інформацію про місцезнаходження судді, проте можемо повідомити, що детективи НАБУ та прокурори Антикорупційної прокуратури обізнані про його місцезнаходження і наразі проводять із ним процесуальні дії», - йдеться в повідомленні.  

НАБУ  також нагадує, що відповідно до ст. 49 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" затримання судді або обрання стосовно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою чи домашнього арешту до ухвалення обвинувального вироку судом не може бути здійснено без згоди Верховної Ради України.

«Вчора керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький направив до Верховного Суду України та Верховної Ради подання про зняття недоторканності судді та надання дозволу на обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Верховний Суд та більшість народних депутатів профільного комітету підтримали подання антикорупційного прокурора. Відповідний проект постанови (№4340) про надання згоди на затримання судді було зарєестровано у середу 30 березня 2016 р. Останнє слово за парламентарями. Дуже сподіваємося, що вони скажуть його швидко, і це буде слово "так",  - підкреслюється в інформації НАБУ.

Як повідомлялося раніше, детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з працівниками Національної поліції викрили у вівторок одного із суддів Малиновського райсуду Одеси в отриманні неправомірної вигоди у сумі 500 тисяч гривень. Однак при затриманні суддя вчинив опір і, застосувавши вогнепальну зброю та користуючись статусом недоторканності, зник з місяця події.

 Під час штурму його житлового помешкання він намагався порізати вени, після чого потрапив до лікарні, а потім начебно зник із закладу в невідомому напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-