Дід з «вибуховим медом» отримав 15 років

Дід з «вибуховим медом» отримав 15 років

Укрінформ
На Луганщині до 15 років позбавлення волі засуджено жителя Станично-Луганського району за скоєння терористичного акту, що призвів до загибелі військовослужбовця Збройних Сил України.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

"Сьогодні вироком Сватівського районного суду Луганської області мешканця Станично-Луганського району визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 258 КК України (вчинення терористичного акту, що призвів до загибелі людини) та ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 258 КК України (незакінчений замах на повторне вчинення терористичного акту) та засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 17 січня на блокпост під Станицею Луганською немолодий чоловік приніс військовим 3-літрову банку меду - на знак подяки. Коли солдати хотіли скуштувати гостинець, банка вибухнула. У результаті цинічного теракту загинув один військовослужбовець і трьох було поранено.

Силовики висловлювали припущення, що закласти вибуховий пристрій у слоїк і привести його в дію через радіокерований дистанційний передавач могли тільки досвідчені диверсанти.

Крім того, у лютому 2015 року вказана особа намагалася скоїти повторний терористичний акт за допомогою вибухівки. Проте, при підготовці до його вчинення, була затримана працівниками поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-