Адміністратор «ватної» групи в соцмережі отримав 4 роки

Адміністратор «ватної» групи в соцмережі отримав 4 роки

Укрінформ
Лисичанський міський суд Луганської області ухвалив обвинувальний вирок адміністратору онлайн-спільноти, який вів антиукраїнську пропаганду в соціальних мережах.

Про судовий вердикт кореспонденту Укрінформу повідомили в прес-службі Управління Служби безпеки України в Луганській області.

«На сторінці Інтернет-спільноти він розміщував матеріали з публічними закликами до проведення акцій громадянської непокори на підтримку «ЛНР» і «ДНР», їх державного визнання і приєднання до складу РФ, до зміни кордонів території України, її конституційного ладу. Особистість адміністратора мережевої спільноти, який здійснював інформаційну підтримку проросійському сепаратизму, взимку цього року встановили співробітники СБУ», - розповіли в прес-службі.

Чоловік зізнався, що до незаконних дій його залучив  незнайомий москвич, який очолює групу, котра проводить підривну діяльність проти України в Інтернет-просторі.

Суд визнав адміністратора мережевої групи винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч.1 ст.110 Кримінального кодексу України) і засудив до 4 років позбавлення волі з річним випробувальним терміном.

Функціонування Інтернет-ресурсу припинено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-