Український суд вперше визнав загибель військового від агресії РФ

Український суд вперше визнав загибель військового від агресії РФ

Укрінформ
Суд у Хмельницькій області вперше встановив факт загибелі українського військовослужбовця майора Ярослава Костишина в результаті російської збройної агресії.

Про це йдеться в постанові Ярмолинецького районного суду Хмельницької області щодо відкриття провадження у справі про встановлення факту загибелі особи внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, зареєстрованого в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

"Відкрити провадження у цивільній справі за заявою особа_1, яка діє в особистих інтересах та в інтересах малолітніх дітей особа_2 та особа_3, зацікавлені особи: Міністерство соціальної політики України та Російська Федерація, про встановлення факту загибелі особа_4 внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України", - йдеться у постанові.

За даними РБК-Україна, вбитий - український військовослужбовець, майор Ярослав Костишин.

Ярослав Костишин народився у 1981 році в Івано-Франківську. У 1998 році призвали до армії, став офіцером. У 2004 році одружився, у 2005 став батьком двох дочок - Руслани та Олександри. Самостійно виявив бажання взяти участь у виконанні бойових завдань із захисту України. Нагороджений нагрудним знаком "За оборону донецького аеропорту". 27 жовтня 2014 року загинув в Авдіївці Донецької області. Посмертно нагороджений орденом "За мужність III ступеня". Майору Костишину посмертно присвоєно військове звання - підполковник. У селі Томашівка Ярмолинецького району Хмельницької області, де живе родина загиблого воїна, з'явилася вулиця імені майора Костишина. Вдова Ярослава Костишина Світлана після загибелі чоловіка добровільно вступила на військову службу за контрактом.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-