Зарплати: українцям заборгували 1,3 мільярда

Зарплати: українцям заборгували 1,3 мільярда

Укрінформ
У Державній службі України з питань праці повідомили, що за три місяці 2016 року зменшено заборгованість по зарплаті на 97 мільйонів гривень.

Про це під час брифінгу заявив керівник Держслужби Роман Чернега, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вже за три місяці 2016 року, завдяки роботі інспекторів з питань праці, ми зменшили заборгованість по зарплаті на 97 мільйонів грн, це 35 тисяч працівників. Тобто в період, коли фактично запроваджений з 2014 року мораторій на проведення різного роду наглядових функцій не діє, інспектори з питань праці мають можливість активніше відстоювати інтереси наших громадян, з метою, щоб заборгованість по зарплаті зменшувалась", - сказав Чернега.

За його словами, станом на сьогодні борги по зарплаті, зокрема по державі складають 1 мільярд 300 мільйонів гривень: "І ця цифра постійно змінюється, то в сторону збільшення, то в сторону зменшення".

Водночас, зауважив Чернега, окрема частина цих коштів - це борги по тих підприємствах, які знаходяться на тимчасово окупованій території, "інші суми заборгованості - це борги по економічно неактивних підприємствах-боржниках, ще інші - по підприємствах, які проводять активно економічну діяльність, і власне з ними проводиться найбільша робота".

Чернега додав, що за половину 2015 року за допомогою інспекторів з питань праці погашено  заборгованість із виплати заробітної плати на суму 124,5 млн грн, це близько 46 тисяч працівників. "За допомогою наших інспекторів з питань праці їм було повернуто їхні заробітні плати, які з тих чи інших причин підприємством не виплачувалися", - зазначив він.

Нагадаємо, за даними Держстату, зарплатні борги за 2015 рік зросли на 42,5% - до 1,881 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-