СБУ перекрила чотири транзитні центри ісламістів - Грицак

СБУ перекрила чотири транзитні центри ісламістів - Грицак

Укрінформ
Служба безпеки України перекрила 4 центри прихильників терористів ІДІЛ, що рухалися з Росії по території України до Сирії.

Про це сказав голова Служби безпеки України Василь Грицак під час брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тільки протягом останнього часу по Україні в нас було проведено кілька спеціальних операцій, в ході яких ми перекрили 4 транзитні центри, через які здійснювалось переміщення прихильників ІДІЛ, в тому числі і до Сирії. Із 25 затриманих іноземців 19 були громадяни Російської Федерації", - сказав Грицак.

Він також додав, що прихильники ІДІЛ використовували Україну як транзитну державу на шляху з Росії до Сирії.

"З Росії, з пострадянських республік представники і прихильники, члени ІДІЛ, використовуючи територію України як транзитну, далі через Турцію рухалися до Сирії. Як я розумію, вони рухалися територією Російської Федерації вільно, бо я не чув про якісь серйозні затримання, арешти російськими спецслужбами представників ІДІЛ на території Росії", - додав Грицак.

Він також зазначив, що деталі затримання СБУ не поширює, проте пояснив, що в деяких затриманих в Україні прихильників ІДІЛ було знайдено зброю.

"Ми цю інформацію не сильно поширюємо, але на одній з київських квартир та квартирі у Вінниці, коли ми здійснювали обшуки, ми знайшли 5 новеньких "глоків" з глушниками, з боєкомплектами та таке інше саме у представників ІДІЛ", - пояснив Грицак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-