Нардепи вимагають розслідування зриву ЛГБТ-фестивалю

Нардепи вимагають розслідування зриву ЛГБТ-фестивалю

Укрінформ
У Комітеті з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин засудили зрив «Фестивалю рівності» у Львові й закликали провести прозоре та невідкладне розслідування подій.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на офіційному сайті комітету.

«Комітет з питань прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин Верховної Ради України глибоко занепокоєний та засуджує зрив Фестивалю рівності у м. Львові», - зазначається у заяві.

У парламентському комітеті підкреслили, що в демократичній правовій державі неприпустиме свавілля й кожен має дотримуватися закону, а у разі його порушення - справедливо нести відповідальність.

«У межах своєї компетенції ми вимагаємо прозорого та невідкладного розслідування подій. Європейська інтеграція України нерозривно пов'язана з толерантним та інклюзивним суспільством, а також повагою до людей незалежно від кольору шкіри, походження, інвалідності, мови, сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності та інших ознак», - наголосили в комітеті.

Як повідомляв Укрінформ, 19 березня у львівському готелі «Дністер» учасників ЛГБТ-фестивалю заблокували невідомі люди в масках, після чого з'явилися повідомлення про мінування готелю, а під час евакуації учасників фестивалю молодики спортивної статури почали жбурляти в них каміння та петарди, хоча їх охороняла поліція. Цього ж дня Львівський окружний адмінсуд заборонив проведення акцій на пр. Свободи на площі перед Оперним театром через клопотання поліції та з міркувань безпеки - через подання заявок від різних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-