Терористи обзавелися

Терористи обзавелися "кібервійськами": готують провокації

Укрінформ
Росія завезла у Донецьк потужний програмно-апаратний комплекс, призначений для проведення кібератак, щоб обмежити мешканцям окупованих територій доступ до українських інтернет-ЗМІ.

Про це повідомляє ГУР МОУ

"Встановлено чергові факти підготовки масштабних інформаційних провокацій та кібердиверсій російськими офіцерами Центру інформаційного протиборства (Новочеркаськ, Росія) Центру територіальних військ Південного військового округу ЗС РФ, що відряджені до штабів 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ. З метою обмеження доступу населення тимчасово окупованих територій Сходу України до українських ЗМІ, представлених в мережі Інтернет, в Донецьк доставлено потужний програмно-апаратний комплекс, призначений для проведення розподілених кібератак типу “відмова в обслуговуванні” (DDoS)", - йдеться у повідомленні.

За проведення актів “кібертероризму” проти інформаційного простору України безпосередньо відповідає “начальник отдела информационной изоляции района боевых действий полковник Федченко Сергей Николаевич”, додали у ГУР.

Одна з запланованих інформаційних провокацій, за даними розвідки, має на меті дискредитацію співробітників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. "Планом одного з інформаційних заходів передбачається штучно створити збій в постачанні води для населення тимчасово окупованих територій Луганської області, щоб покласти відповідальність на співробітників Місії ОБСЄ за ігнорування гуманітарних проблем. За організацію акції щодо дискредитації ОБСЄ та поширення інформації через “луганські” інтернет-медіа безпосередньо відповідає “старший офицер отдела военно-гражданского взаимодействия майор Федин Дмитрий Владимирович” (майор ЗС РФ Федін Дмитро Володимирович)", - зазначили в управлінні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-